Otvoren poziv na predlaganje radova

Otvoren poziv na predlaganje radova

Zaklada "Kultura nova" konferenciju "Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. Uradimo zajedno" organizira u partnerstvu s Rijekom 2020 i u suradnji s Europskom kulturnom zakladom kao jednu od aktivnosti u okviru projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" koji podržava UNESCO-v Međunarodni fond za kulturnu raznolikost. Konferencija se također realizira i uz podršku regionalnog međuvladinog foruma Central European Initiative.

Međunarodna i interdisciplinarna konferencija održat će se od 22. do 24. studenoga 2017. u Rijeci.

Konferencijom će se obuhvatiti velik raspon tema povezanih s izazovima, ograničenjima, paradoksima i perspektivama s kojima se istraživanja, prakse i politike u području sudioničkog upravljanja u kulturi suočavaju.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti, istraživači, teoretičari, kulturni djelatnici, umjetnici, predstavnici kulturnih i umjetničkih organizacija, aktivisti, stvaraoci i donosioci politika iz cijelog svijeta i različitih disciplina: antropologije, arhitekture, umjetnosti, menadžmenta u umjetnosti i kulturi, studija kulturnih politika, kulturalnih studija, studija razvoja, ekonomije, prava, filozofije, političkih znanosti, urbanizma i prostornog planiranja, sociologije i dr. da dostave prijedloge radova, prezentacija ili panela za konferenciju.

Više detalja o Pozivu na predlaganje radova i konferenciji možete saznati na mrežnim stranicama konferencije.

Rok za dostavu prijedloga je 15. srpnja 2017.

Pristigle prijedloge evaluirat će Znanstveni odbor u sastavu: prof. dr. sc. Milena Dragičević Šešić (predsjednica Znanstvenog odbora), mag. Jordi Baltà Portolés, dr. sc. Nancy Duxbury, dr. sc. Christian Iaione, dr. sc. Leila Jancovich i mag. Ana Žuvela.