Druženje u Dugavama

Druženje u Dugavama

Savez udruga Operacija grad je s Građanskom inicijativom Dugave i nogometnim klubom Zagreb 041 u okviru kampanje za interkulturalni društveni centar u parku Dugave u subotu, 8. srpnja 2017. organizirao događanje "Svi u park!". Program je otvoren diskusijom "Kakav kvart trebamo?" u kojem su sudjelovali Ksenija Banović (Građanska inicijativa Dugave), Branimir Šloser (NK Zagreb 041), Miljenka Ćurković (vijećnica u Mjesnom odboru Dugave), Dea Vidović (upraviteljica Zaklade Kultura nova), Teo Petričević (ACT Grupa Čakovec) i Emina Bužinkić (Centar za mirovne studije). Sudionici su razgovarali o izazovima djelovanja u lokalnoj zajednici, iskustvima upravljanja na lokalnoj razini, uključivanju građana u društveno-kulturne djelatnosti, mogućim modelima interkulturnog društvenog centra i učincima koji bi takav centar imao na lokalnu zajednicu, civilno-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju te njihovim doprinosima podizanju kvalitete života lokalne zajednice i izazovima s kojima se dionici u procesima takvog modela upravljanja susreću. Nakon uvodnih izlaganja predstavnici lokalne zajednice imali su priliku govoriti o tome kakav kvart žele. Razgovor je moderirala Mirela Travar iz Saveza udruga Operacija grad.
Nakon razgovora se druženje s lokalnom zajednicom nastavilo kroz radionice ContaKids, Lupetajte!, kreativnu radionicu za djecu, ekokreativni sajam Građanske inicijative Dugave, Živu knjižnicu, radionicu Bernard popravljač bicikala te zdravo i održivo kuhanje s kolektivom Sjemenčice, a sve je pratila glazba Wolfbad Squad-a.

Zaklada "Kultura nova" se događanju pridružila u okviru aktivnosti "Razmjena znanja i jačanja kapaciteta za civilni i kreativni sektor".