Participativno upravljanje u kulturi

Započela provedba projekta

Zaklada "Kultura Nova" započela provedbu projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi".

Razmjena znanja i jačanje kapaciteta

Zakladina Radna grupa za nove modele ustanova je na svom prvom sastanku raspravljala o provedbi aktivnosti "Razmjene znanja i jačanja kapaciteta".

Nove ideje za stare prostore

Jaap Schoufour predstavio je amsterdamska iskustva u prenamjeni prostora za kulturu predstavnicima lokalne samouprave u Zagrebu i Rijeci.

Europski primjeri sudioničkog urbanog razvoja

U Rijeci i Puli urbanist Levente Polyák predstavio je projekte sudioničkog urbanističkog planiranja, istraživanja i razvoja politika u procesima urbane regeneracije europskih gradova.

PGC projekt je online

Zaklada "Kultura Nova" objavila je mrežnu stranicu projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturnim institucijama".

Planovi za radionice

Radna grupa za nove modele ustanova je na drugom sastanku planirala radionice za predstavnike društveno-kulturnih centara i lokalnu zajednicu.

Rasprava o studijama slučaja

Istraživački tim raspravio je strukturu i ključna pitanja za studije slučaja o društveno-kulturnim centarima u sedam hrvatskih gradova.

Susret s lokalnom zajednicom u Čakovcu

U okviru manifestacije "Prostoripacija!" predstavnici Zaklade "Kultura nova" razgovarali su s lokalnom zajednicom o temi sudioničkog upravljanja.

Susret sa stanarima i korisnicima Rojca

U okviru projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi predstavnici Zaklade susreli su se u Puli sa stanarima i korisnicima Društvenog centra Rojc.

Susret s Platformom Doma mladih

Predstavnici Zaklade susreli su se s članicama Platforme Doma mladih u Splitu u okviru projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi.

Susreti za Lazarete

Zaklada je u okviru projekta o sudioničkom upravljanju u Dubrovniku sudjelovala na sastanku Savjeta spomeničkog kompleksa Lazareti, susretu članica Platforme za Lazarete te je organizirala radionicu za lokalnu zajednicu.

Susret s Molekulom

U okviru projekta "Pristupi sudioničkom upravljanju u kulturi" predstavnici Zaklade susreli su se u Rijeci s članicama SU Molekula.

Susret s KAoperativom

Zaklada se u okviru projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi susrela s predstavnicima platforme KAoperativa.

Otvoren poziv na predlaganje radova

Zaklada "Kultura nova" objavila je Poziv na predlaganje radova za međunarodnu konferenciju "Sudioničko upravljanje u kulturi: Istraživanje praksi, teorija i politika. Uradimo zajedno".

Druženje u Dugavama

U okviru projekta o sudioničkom upravljanju u kulturi predstavnici Zaklade sudjelovali su na događanju za lokalnu zajednicu u zagrebačkoj četvrti Dugave.

Korištenjem ove stranice prihvaćate upotrebu kolačića.

English Hrvatski